2011. április 21., csütörtök

Hagymaleves

Hozzávalók: 


40 dkg vöröshagyma 

5 dkg vaj 

1 evőkanál finomliszt 

1,5 liter csontleves 
1 teáskanál só, 
őrölt feketebors 
8 szelet bagett 
10 dkg sajt 



Elkészítése: 




A hagymákat felszeletelem. Felolvasztom a vajat, ráteszem a hagymákat, megsózom, lassú tűzön pirítom. Hozzáadom a lisztet, kicsit pirítom. Előbb kevés hideg vizet öntök rá, majd felöntöm a forró levessel és közepes lángon kb. negyed órát főzöm. Ha szükséges, még sózom, borsozom. 

Pirítós szeletekkel, reszelt sajttal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...