Oldalmegjelenítések:

2011. augusztus 13., szombat

Tegnap este

kicsi fiaim kinyilatkoztatták, hogy megint legyek szíves finom csirkemáj rizottót főzni, mert "annyira kívánják"!:)) Hát meg tudtam volna őket zabálni:) Meg is ígértem, meg is főztem nekik. Sőt, ma ahhoz is hozzájárultak, hogy legyen benne zöldborsó:) Csirkemáj híján egy kis darált húst pirítottam le a hagymával és nagyon ízlett nekik:) És hozzá finom csemegeuborkát ettek, azt is nagyon szeretik:)



A párom viszont nem nagyon szereti a rizst, ezért nekünk szalontüdőt készítettem, zsemlegombóccal.

Hozzávalók:
(2 személyre)

1/2 kg sertésszív
1/2 kg sertéstüdő
kis fej vöröshagyma
3-4 szem egész bors
babérlevél

0,5 dl étolaj
5 dkg liszt
2 evőkanál cukor
tejföl
reszelt fokhagyma (kb. 2-3 gerezd)
őrölt babérlevél,
reszelt vöröshagyma (1 teáskanálnyi)
2 dkg ecetes uborka reszelve
8-10 szem kapribogyó
egy gerezd citrom
csapott mokkáskanál őrölt fűszerpaprika
3 dkg mustár
őrölt bors
ecet

Elkészítése:

A tüdőt és a szívet megmosom, vöröshagymával, egész borssal, babérlevéllel és sóval ízesített vízben puhára főzöm. Ha kihűlt, metéltre összevágom. (A főzővizet nem öntöm ki, szükség lesz rá!)
A cukorral pirított barna rántást készítek (én úgy csinálom, hogy a zsiradékon barnásra pirítom a lisztet, ekkor beleteszem a cukrot és együtt még egy picit pirítom őket.) Hozzáadom a reszelt vöröshagymát, fokhagymát, őrölt babérlevelet, lereszelt ecetes uborkát, összevágott kapribogyót, citromhéjat, majd az egészet rövid ideig együtt pirítom és végül őrölt paprikát. Felengedem a tüdő főzőlevével és felforralom.
Ezután beleteszem az összevágott tüdőt, szívet (ha valaki nem szereti a tüdőt, készítheti csak szívből is). Mustárral, citromlével, sóval, borssal ízesítve készre főzöm. Ha szükséges ecettel ízesítem.
Tejföllel meglocsolva (elhagyható) tálalom, köretként zsemlegombócot adok hozzá.





Holnap már elviszi az ikreket az apukájuk... A jövő héten a másik mamáéknál lesznek, nekem ugyanis vizitelnem kell a háziorvosnál, látogatást tennem és véremet adnom a laborban, valamint meg kell látogatnom a kedvenc kardiológus főorvosomat, akit a januári kórházi tartózkodásom óta nem láttam... Igaz, nagyon jól bírtam nélküle:)
Szóval, az ikrek kicsit elmennek. Holnap történetesen felbuszoznak apukájukkal Budapestre. Apukájuk délutános lesz, így elviszi őket magával. Már csak azért is, hogy ne úgy passzolja le a fiúkat a másik mamáékhoz, hogy még egy napot sem töltöttek együtt. Azt hiszem, nagyon figyelmes, körültekintő apa a fiam.

3 megjegyzés:

María írta...

Nagyon finomat főztél az Unokáknak is és magatoknak is. Biztosan emlegetni fogják az Unokák, hogy milyen jó volt Nálad, csupa kedvük szerint való ételt készítettél :)
Orvoshoz menni nem jó dolog :(, de ha menni kell, hát menni kell.

trollanyu írta...

Ilyen egy igazi nagymama, minden kívánságát teljesíti az unokáinak:) Az orvoshoz kívánok sok szerencsét, remélem minden rendben lesz és minden leleted jó lesz:)

Roza írta...

Mert olyan jó, ha az ember(gyerekének) klassz nagyija van:))

Maria, Trollanyu, köszönöm, remélem, az orvosom nem talál semmi "újat".

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...