De nagy sikere volt, nagyon finom lett. Akkor csak úgy emlékezetből, a "magunk esze után" csináltuk. Utólag receptet megadni már nem tudtam, így kis változtatással innen írtam le a receptet.
Hozzávalók:
3-4 evőkanál étolaj
5 szelet bacon
20 dkg gépi tarhonya
4 szem burgonya
1 szál puha füstölt kolbász
1 ek pirospaprika
só
1 paprika 1 paradicsom
1 hagyma
Elkészítése:
Az olajon a csíkokra vágott bacont zsírjára sütjük.
Menet közben hozzáadjuk a nagyon apróra felkockázott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megfonnyasztjuk.
A tarhonyát kb. 5 perc alatt egy kicsit megpirítjuk rajta. Belerakjuk a szintén apró kockákra felvágott paprikát és paradicsomot és a felkarikázott kolbászt. 1-2 percig kevergetjük.
Pirospaprikával meghintjük. Vízzel felöntjük (annyival, hogy a lé jó bőven ellepje a hozzávalókat), hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát (ne legyen túl nagy, mert nehezebben fő meg).
Lefedve puhára főzzük. (Időközben lehet, hogy még kell vizet önteni hozzá). Az a jó, ha szaftos marad a végére, mert a tarhonya még főzés után is szív magába nedvességet.
8 megjegyzés:
Imádom a tarhonyát! Ezt is szívesen megkóstolnám:)! (De mit nem(?), csupa finomságot főzöl ?)
Már melléütök, az utolsó ? helyett !!
:))
Szia kedves Roza!
Nagyon régen ettem már valami igazán magyaros, bográcsban készített ételt! Nem tudod, hogy ez a pásztortarhonya hasonló, mint az öhöm?? Az öhömöt anyai nagypapóm készítette, csak tördelt tésztával.
Ezúton megkérnélek, nézzél be hozzám, lenne egy kérésem ott számodra. Ha azonban ebben a nyári höségben nincs kedved rá válaszolni, azt is megértem. :-)
További szép napot kívánok Neked. Üdv:Krisz!
szoktam bele jófajta kolbászt is karikázni, úgyis nagyon finom, plusz ízt ad
sorry, most olvasom a kolbászt))), az előbb elkerülte a figyelmem)))
Kedves Cook Chick, semmi baj, előfordul velem is, hogy valami elkerüli a figyelmemet:))
Kedves Krisz, töröltem és helyesbítem a válaszomat:
A pásztortarhonya talán nem egészen olyan mint az öhöm, de a slambuc, az úgy tudom, konkrétan az öhöm másik elnevezése. A kettő között - ha jól tudom - annyi a különbség, hogy a pásztortarhonya tarhonyával, a slambuc lebbencs-tésztával készül:)
Megjegyzés küldése