Hozzávalók:
(25x30 cm-es tepsibe)
4 egész tojás
40 dkg kristálycukor
1/2 cs. sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
45 dkg reszelt alma (héjastól)
35 dkg liszt
pici só
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
Elkészítése:
Az almákat héjastól lereszelem. Az egész tojásokat haboska kikeverem a cukorral, hozzáadom a reszelt almát, jól elkeverem és hozzáadom a lisztet apránként, amibe belekevertem a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát. Kizsírozott-lisztezett tepsibe öntöm, előmelegített sütőben, kb. 180-200 fokon 35-40 percig sütöm. Tűpróbával nézem meg, hogy megsült-e a közepe, majd kis pihentetés után deszkára borítom.
Tetejét porcukorral szórom meg és tetszés szerinti formára felszeletelem (ez lehet négyzet, téglalap, rombusz).
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehet.
Finom is és hamar elkészíthető.
Megjegyzés küldése