Oldalmegjelenítések:

2012. szeptember 23., vasárnap

Szekszárdi Szürei Napok

Ezen a hétvégén tartják a városban ezt a nevezetes vigasságot.
Én is bementem egy kicsit bámészkodni, megnézni a felvonulást.

A felvonulást pici Zsozsókámmal néztük meg:))
Később még náluk töltöttem el kellemes perceket.


Az ikrek ma itt ebédelnek, apukájuk is jön..

2012. szeptember 21., péntek

László nap okán...

Lassan talán egyenesbe jönnek a dolgaim.

Csak annyit írnék, hogy ez az idézet mindent elmond:

"AMIKOR BEZÁRUL EGY AJTÓ, KINYÍLIK EGY MÁSIK,
ÉS MINDENNEK A VÉGE EGY MÁSIK DOLOG KEZDETE".

Az utóbbi időben nem sok mindent alkottam... Meg mindenféle más fontos dologgal is el voltam foglalva.
Jó jelnek tartom, hogy ma legalább volt kedvem lefényképezni az ebédemet, ami nem volt más, mint tejfölös tócsni paprikával, paradicsommal.






2012. szeptember 18., kedd

Felszedtem a lila burgonya termésemet...

Még augusztus legelején óvatos duhajként vigasztaltam Seafalcont, aki panaszkodott az igen-igen csekélyke lilakrumpli termésére. Akkor arra gondoltam, hogy egyébként sem szoktuk már nyáron kiszedni a rendes krumplit sem, én várok. Vártam, vártam, öntöztem bőszen, mert ugye, az idén nagy volt a szárazság... Aztán pár napja nem bírtam tovább! Feltúrtam a krumpliföldet, aztán szerencsémre az unokák is segítettek a termés összeszedésében, én ugyanis szemüveg nélkül majd' nem láttam volna meg őket... Talán 1-2 volt, amire azt mondhatnók, hogy szo-szo, elmegy. A többi pedig alig nagyobb a mogyorónál:((( No jó, ez így enyhe túlzás, de igen-igen aprócskák. Viszont elég sok lett!:) Mert 5, vagy 6 burgonyát vetettem el... De nem adom fel, eltettem őket, jövőre ez lesz a vetőkrumplim.
(Most már a csicsókámra vagyok nagyon kíváncsi...) De a néni, akitől vettem a gumókat, azt mondta, majd február táján szedjek alóla... Csak azt nem kérdeztem meg tőle, és ha fagyott lesz a föld és két méteres hó lesz, akkor? De mint tudjuk, a google a barátunk...:)

2012. szeptember 17., hétfő

Ma van a picuri Zsófika és Anyukája névnapja!:)

Még nagyon sok boldog névnapot kívánok Mindkettőjüknek!:)
A picuri első névnapos:)



2012. szeptember 16., vasárnap

Vendégünk érkezett:)

Éjfél után 1 órakor vendég érkezése verte fel a ház csendjét... Gyorsan ideiglenes szállást készítettem neki, aztán a reggelijét már kellemes körülmények között költhette el. Nem is zavartatta magát...:))
Később az unokáimmal barátkozott, egészen kellemesen  tölti el  az időt nálunk:)
Este aztán diszkréten távozik, hogy az őrző-védő szolgálat ne nagyon neszelje meg:))

2012. szeptember 15., szombat

Cseresznyepaprika

Nagy örömömre, tegnap kaptam ajándékba egy füzér cseresznyepaprikát. Valamiért az utóbbi években teljesen leszoktam a cseresznyepaprikáról és csak azokat a hegyes chiliket "szerettem". De az ajándék az ajándék, örömmel fogom elhasználni őket!:))

2012. szeptember 14., péntek

A nyárbúcsúztató játék eredményeképpen

megérkezett az ajándékom Mónikától, aki a Bibimoni Receptjei blog írója.
Nagy örömmel vettem és nagy szeretettel köszönöm szépen:))
Én Teller Cake-nak küldtem csomagot, aki már szintén megkapta és legnagyobb örömömre örült neki:)
Olyan jó érzés kapni is és adni is:))
Makacskának köszönöm a játékot!!

2012. szeptember 11., kedd

Cukros pitemuffin


A hétvégén, hogy itt voltak az ikrek és a kismama menyemnek "paszitát" főztem-sütöttem, kérték, nekik is süssek. Bence banános muffint, Lackó cukros pitét szeretett volna. A vasárnapi ebédfőzés közben:) Én sok mindent tudok, csak nemet mondani nagyon nehezen, főleg az unokáimnak. Azonnal tudtam, kétféle sütit nem fogok tudni előállítani. Igen, de melyik fiúnak ne teljesítsem a kérését? Nem kivételezek én egyikükkel sem. Általában nem szokott ilyen merőben más kérésük lenni, de biztosan arra gondoltak, hogy ha már ekkora sütés-főzést csapok két nap is, biztosan nem lesz ez nekem nagy dolog:)) A felém sugárzó kis bizalmuk igazán naggyá tett:)) Szó, ami szó, döntenem kellett. Összetereltem az ifjakat megbeszélésre. Kinyilatkoztattam, hogy sajnos, banán nincs itthon... Bence lemondóan egyezett bele, hogy jó, akkor legyen pite. És már szaladt is volna tovább. Mondtam neki, állj meg, állj!:)) De pitemuffint azt tudok sütni... Elkerekedett szemek, mosolyok, még egy köszi mama és szaladtak focizni. Én pedig elkészítettem a cukros pitemuffint. Annyi volt az egész, hogy a szokásos módon elkészítettem a cukros pitét, és a kizsírozott  muffin sütőben sütöttem meg. Kicsi fiaim mindenesetre nagyon örültek neki:)
A muffinformában a pitetészta:
A kisült pitemuffin:

Tányéron:
Ha megint elkészítem, a sütéssel variálok egy picit, így ugyanis kicsi szárazabb volt a kelt tészta, mint amikor tepsiben sütöm meg.

2012. szeptember 10., hétfő

Serpenyős rostélyos

Nem nevet!:) Én is tudom, hogy megszólalásig hasonlít a paprikás krumplihoz, de Rozmaring & Ibolyánál megtetszett, ahogy ő készítette, gondoltam kipróbálom. A végeredmény semmiben sem tért el az általam megszokott paprikás krumplitól, talán kicsit bonyolultabb volt:))
Itt nem kolbász-darabok ízesítik az ételt, hanem egy finomra sütött natúr szelet.
Fejes salátát készítettem hozzá.

2012. szeptember 9., vasárnap

Borzas Kata

Nálunk ezen a néven híresült el ez a sütemény:) Süteményes könyvekben Rücskös tészta néven található meg.
Nagyon régen, még kezdő háziasszony koromban kaptam a receptet az egyik sógornőmtől, amikor arra panaszkodtam, hogy nem tudom téglalap alakúra elnyújtani a sütemények tésztáját, bármennyire igyekszem is.
Nos, azóta is szívesen készítem. És a neve akként változik, milyen töltelék kerül bele. Most párolt almás töltelékkel készítettem, így almás borzas Kata:)


Hozzávalók:

20 dkg vaj vagy 15 dkg zsír
60 dkg liszt
15 dkg cukor (v. ennek megfelelő mennyiségű por alakú édesítőszer)
4 tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
1 cs. sütőpor

A töltelékhez:

1 kg alma
15-20 dkg cukor, v. ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer
őrölt fahéj
2 evőkanál búzadara
4 tojás fehérje
2-3 ek. cukor, v. édesítőszer

Elkészítése:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, melyet negyed órára beteszünk a mélyhűtőbe, majd kizsírozott-lisztezett tepsibe (25 x 35 cm) reszeljük a felét. A másik felét felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tölteléket már előre elkészíthetjük, hogy legyen ideje kihűlni. Ehhez az almákat héjastól lereszeljük, rászórjuk a cukrot, v. az édesítőt, a fahéjat és addig pároljuk, amíg a keletkezett levét el nem főtte. Ekkor belekeverjük a búzadarát és kihűtjük.
A tepsiben levő tésztára simítjuk a megfőtt és kihűlt almát. Az almára kerül a tojásfehérjéből a cukorral, v. édesítővel készített kemény hab, erre pedig ráreszeljük a tészta másik felét. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Amikor a tészta elkezd pirulni, akkor már figyeljünk rá, hogy meg ne égjen.
A sütőből kivéve megszórjuk porcukorral a tetejét.


A süteményt pedig hosszúkás szeletekre vágva rakjuk tányérra.
Készíthetjük túró- és meggytöltelékkel is, de készíthetjük habos-diós töltelékkel is.
Ehhez 15 dkg darált diót, 3-4 evőkanál lekvárt, 5 dkg cukrot összekeverünk. Hozzáadjuk óvatosan kevergetve a felvert tojáshabot  is, ezt a diós masszát kenjük a tésztára és reszeljük rá a tészta másik felét.
Sütésével ugyanúgy járunk el, minden esetben.

2012. szeptember 8., szombat

Nem, azért nem lesz a blogomból babanapló:))

Ma és holnap én főzök a Kismamának, és a Kispapának:)) Hét közben Zsófikám szüleinél vannak, de hétvégén hazamennek a kis fészkükbe. És akkor én segíthetek ennyivel.
Ma húsleves, csirkemáj rizottó, lecsó volt az ebéd. Egyúttal hétvégére desszertnek pedig almás Borzas Kata és sajtos rúd készült. Kora reggel nekiláttam a főzésnek-sütésnek, hogy 11 h-ra, mire a Péterem érkezik értünk, készen legyek. Ezen a hétvégén az ikrek is itt vannak, így mindannyian elmentünk ebédelni és babát dajkálni:)
Az ételekről nem készült kép, de a babázásról természetesen:)
Ez a csöppnyi lány nem hogy nem sír, de folyton alszik. Olyannyira, hogy már javában ennie kellett volna, amikor már elkezdtük ébresztgetni. De ő csak alukált:))
Tisztába tettem, hátha felébred, de ő csak aludt, aludt:))
Később az unokatesó Nagyfiúk is cincálták egy picinykét, hátha felébred, de oda se neki:)

A holnapi ebédjüket is én fogom megfőzni, majd Péterem eljön érte. Mi azért holnap már nem megyünk, hadd legyen csak magában a kis család:)
Raguleves, rántott szelet, sült burgonya, tartármártás készül majd.
A végére még egy kép, hogy a Papát is bemutathassam Nektek;)

2012. szeptember 4., kedd

Végre otthon a mi kis Hercegnőnk!:)

Pontosabban egyenlőre a másik Mamáéknál...:)

A baba aprócska, vagy az ágy nagy?:))

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...