Ami sajnos lemaradt a képről: finom, friss fejes salátával fogyasztottuk:))
Hozzávalók:
( 4 személyre)
1,5 kg krumpli
15 db tojás
1 nagy doboz tejföl
1,5 dl étolaj
só
bors
zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A krumplit és a tojásokat egy lábasban, sós vízben megfőzöm. A tojásokat természetesen hamarabb kiveszem és hideg vízbe teszem. Amikor megfőtt a krumpli, hagyom hűlni, majd leszedem a héját. Ugyanígy a tojásokat is megtisztítom. A tejfölt összekeverem az étolajjal és jól felmelegítem.
Egy megfelelő méretű tepsit kikenek jól zsírral és a a krumplit elkezdem bele szeletelni, vékony szeletekben. Egy rétegnyi krumplira (sózom, borsozom) egy réteg főtt tojás kerül, amit a tojás szeletelővel vágok fel. Majd ismét krumpli, tojás, só, bors, tejföl, és ugyanígy, míg elfogynak a hozzá valók. Az utolsó réteg krumpli legyen. A tetejét megkenem tejföllel.
Mehet a 200 fokos sütőbe, addig sütöm, míg a tetején a tejföl kicsit megpirul.
Mehet a 200 fokos sütőbe, addig sütöm, míg a tetején a tejföl kicsit megpirul.
Frissen tálalom, mellé vagy savanyúságot, vagy fejes salátát adok.
Ha szeretnétek szépen szeletelhetővé tenni, amikor össze van rakva, +1 kis pohár tejfölt keverjetek el egy tojással, 1 evőkanál liszttel, kevés tejjel (besamel-szerű legyen) és azt öntsétek a krumplira
4 megjegyzés:
Nálunk sem kerül bele semmi plusz, esetleg a házi tej tetejéről leszedett tejszín, vagy néhány evőkanál jó zsíros tej:)
Nálunk mindig kolbászos volt, a család is így szereti, de nekem nagyon ízlik a te változatod is, csak legyen rajta sok tejföl:)
Épp a múlt héten volt nálunk is.
Én egy idő óta besamelt főzök és még ahhoz keverek tejfölt, úgy is nagyon finom.
Kati, Erzsike, Marisz, akkor megállapíthatjuk, hogy szeretjük a rakott krumplit!:)
Megjegyzés küldése