Oldalmegjelenítések:

2013. október 9., szerda

Galagonya

Nem mondhatom, hogy nem vagyok szerencsés!:) Amikor vasárnap gyűjtöttem a kökényt, mellette több bokor is tömve volt szép piros bogyókkal. Nekem valamiért az ugrott be, biztosan som. De megnéztem a google-ban és mit ad Isten, galagonya!
(Kép: astronet.hu)

Addig is receptet keresek és amíg tart a felújítás, szedek galagonyát is:))

7 megjegyzés:

Katalin írta...

A kirándulásaink során mi is sok galagonya bokorral szoktunk találkozni. Szoktam is mondani, erre miért nincs valami jó recept. Ha tudsz valami jó hasznosítást vele kapcsolatban, szólj :)

Roza írta...

Rendben, egyenlőre a lekvár az, ami engem érdekel. Úgy kell elkészíteni, mint a kökényt. És fagyasztóban eltartható felhasználásig!:)

Katalin írta...

Köszi a tippet, lehet hogy kipróbálom majd. Bár nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet a belőle készült lekvár íze, mert nyersen nem sok íze van :)

Katalin írta...

Ha megcsináltad a galagonya lekvárt, majd írd meg hogy milyen az íze, mert ez engem is nagyon érdekel :) Ha azt mondod hogy jó, akkor én is főzők :)

Roza írta...

Rendben, elmesélem:) Olvastam, hogy volt, aki tett bele birset, almát, sőt, kökényt, gondolom akkor az íz miatt... Én csak citromsavat teszek bele, attól savanykás lesz. Aztán majd elmesélem:))

Katalin írta...

A tegnapi kirándulásunk alkalmával szedtünk 1 kilónyi galagonyát, ma meg is főztem, és már ki is dobtam :(
Pedig szép szemek voltak. Elkövettem azt a hibát, hogy nem tettem előtte fagyasztóba, gondoltam az elmúlt napok hideg időjárása alatt már megcsípte a dér. Teljesen keserű lett, a leve is és a szemek is, pedig előtte kóstolgattam, nyersen nem volt keserű, de sok más íze sem volt. Azt hiszem még egyszer nem kísérletezek vele, egyszer elég volt :) Remélem neked sikerül majd!

Roza írta...

Meglátjuk... Most a fagyasztóban van... Meg talán teszek hozzá egy kis almát, nem tudom. Így is, úgy is beszámolok.
Sajnálom, hogy nem lett jó a tiéd:(

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...