Bármilyen kemény sajtból készíthető. Aki szereti, füstöltből is, illetve vegyesen is készítheti.
Ha szögletes a sajt, akkor kb. 5x5 cm-es négyzeteket vágjunk, vastagságuk 2-3 mm legyen. Ha kerek sajtunk van, akkor háromszögeket készítünk. Egy tányérra helyezzük őket, nem túl közel egymáshoz és betesszük a mikróba, teljes fokozaton kb. 1 percre. Tartsuk szemmel és ha már aranybarnák, akkor készen is van, kivesszük, picit várunk vele és máris fogyasztható. Egy lapáttal óvatosan alányúlunk és elemeljük a tányérról.Kellemesen ropogós-sós sajt chipseket kapunk. A mennyiségét úgy tapasztaljuk ki, mennyien vagyunk és mennyit tudunk elfogyasztani.
10 dkg trappista sajt szénhidráttartalma: 1,6 g
4 megjegyzés:
Micsoda ötlet, sajtimádóknak való - azaz nekem! ;-)))
Ennek igazán örülök!:)
Mi minden nap eszünk sajtot, többnyire trappistát a reggelihez.De szoktam panírozott, rántott formában is készíteni. De ebben a változatban még nem készítettem. Biztos finom lehet így is.
Líviám, egyszer próbáljad ki. De chipsként kifejezetten nasinak való.
Megjegyzés küldése