A sárgaborsóhoz a gombát húspótlóként használtam. Szerencsés párosítás:) A kevéske maradék hússal együtt már laktató egytálétel állt össze.
Hozzávalók:(2 személyre)
4 félmarék sárgaborsó
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db petrezselyem
10 dkg szeletelt csiperke gomba
15 dkg maradék sertéshús
só
őrölt paprika
petrezselyemzöld
2 ek. étolaj
Házi kockatészta
Elkészítése:
A sárgaborsót többször megmostam, amíg a víz tiszta nem maradt. Ekkor beletettem egy fazékba és öntöttem rá 1,2 liter langyos vizet. A hagymákat, a zöldségeket megtisztítottam, felaprítottam. A gombát leöblítettem, a húst kis kockákra vágtam és a sárgaborsóhoz adtam. Amikor felforrt, beleszórtam egy kevés őrölt paprikát.
Amíg a gulyás főtt, gyúrtam egy kevés tésztát, amit nem túl vékonyra nyújtottam ki és kisebb kockákra vágtam. Amikor a gulyás megfőtt, belefőztem a tésztát.
Tálaláskor aprított petrezselyemzölddel szórtam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése