Oldalmegjelenítések:

2015. április 18., szombat

Tojásos fokhagymaleves medvehagymával, kölesgolyóval, pirított chilis húscsíkok párolt sárgarépával, tyúkhúr salátával.

Mai ebédem: tojásos fokhagymaleves medvehagymával kölesgolyóval. Levest már napok óta nem ettem, nagyon megkívántam. Azt hiszem, ez a leves elég ahhoz, hogy ne tartalmazzon se sok kalóriát, se sok szénhidrátot, de megnyugtassa a szervezetemet, megkapta, amire vágyott!:)
Hozzávalók:
(2 személyre)

1 ek-nyi kókuszolaj
1 ek. liszt
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 egész tojás
1 kis marék medvehagyma
himalája só
1 dkg. kölesgolyó

Elkészítése:

A felforrósított kókuszolajon zsemleszínűre pirítom a lisztet. Hozzáadom a zúzott fokhagymát és pár percit kevergetve pirítom, hogy az ízét kiadja. Felöntöm 6 dl-nyi vízzel, sózom, felforralom, majd takaréklángon 5-6 percig főzöm. A medvehagyma felét már ekkor hozzáadom. A tojást összehabarom majd a forró leveshez öntöm és elkeverem. Lefedem és lezárom alatta a gázt.
Tálalásnál megszórom a másik fele medvehagymával és a kölesgolyókkal együtt adom az asztalra.
Második fogásnak pirított chilis húscsíkokat készítettem párolt sárgarépával, tyúkhúr salátával.
Hozzávalók:
(2 személyre)

25 dkg sertés lapocka, karaj, v. comb
2-3 ek. chilis/fokhagymás mártás
őrölt fekete bors
2  ek. kókuszolaj
Elkészítése:

A sertéshúst a kókuszolajon még egészben jól megpirítom. Minden oldalát. Hagyom kicsit pihenni, majd szép vékony szeletekre vágom. Összekeverem a chilis/fokhagymás mártással, az őrölt fekete borssal és egy kicsit állni hagyom. A visszamaradt zsiradékot felforrósítom, beledobom a hússzeleteket és kevergetve szép pirosra sütöm. Tálalásig melegen tartom.
Párolt sárgarépához:

fél kg sárgarépa


Elkészítése:

A sárgarépát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy edényben öntünk alá kb. 1 dl vizet. Enyhén sózzuk, ha nem édes fajta a sárgarépa, tehetünk bele pár csepp édesítőszert. Takaréklángon addig pároljuk, amíg a sárgarépa megpuhul. Ha marad alatta víz, azt leöntjük róla.
Tyúkhúr salátához:

salátalé (víz, édesítő, só, ecet)
1 jó marék tyúkhúr
Megjegyzés:
A tyúkhúr is, mint a gyermekláncfű, egyenlőre elérett. Húzkodjuk ki, dobjuk a komposztra és várjuk meg, amíg a helyén friss tyúkhúr nő. Száraz időben öntözzük a helyét.




2 megjegyzés:

Vicuska írta...

Üde fotók és könnyed, finom ebéd!

Roza írta...

Igyekeztem!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...