Én a recepttől annyiban tértem el, hogy ő csak csirke felső combot készített, én egész combot. De ez apróság:)
- Hozzávalók:
- (6 személyre)
6 db csirke felső comb
60 dkg savanyú káposzta
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
1 közepes db piros kaliforniai paprika
6 csipet só
12 csipet fekete bors (őrölt)
2 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A savanyú káposztát egy nagyobb tálba tesszük és villával fellazítjuk. Ezután egy kissé összevágjuk.
Hozzáteszünk egy felvert tojást, egy csokor apróra vágott petrezselyem-zöldet, majd egy bordópiros kaliforniai paprikát, melyet előzőleg apró darabokra vágtunk. (Én erre a célra egy univerzális konyhai aprítót használok.) Jól összekeverjük!
A fűszeres káposztát kettéosztjuk. Egyik felét elterítjük egy zománcos tepsiben. Erre tesszük a csirkecombokat (Én lefejtem róluk a bőrt, de bőrrel készítve is finom.) úgy, hogy egy csipet sót elosztunk a combok mindkét oldalán és egy-egy csipet borsot szórunk mindkét felére.
A csirkecombokat befedjük a fűszeres savanyú káposzta másik felével. Meglocsoljuk vékonyan olajjal és lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőbe toljuk és fóliával sütjük kb. 20 percig. Ezután levesszük róla az alufóliát és anélkül sütjük még, legalább 20 percet.
Amikor langyosra hűlt, konyhai kiszedővel a combok alá nyúlunk és káposztával együtt tányérokra tesszük. Héjában főtt burgonya illik hozzá.
4 megjegyzés:
Egy játék (pályázat címszó alatt)van nálam. Várlak szeretettel.
Köszönöm Ani, megnézem:)
Régi recepttel is jöhetsz, csak újra kell megosztani majd.
Köszönöm!:)
Megjegyzés küldése