A recept eredete a feledés homályába veszett...
Még el nem készített, régi recepteket lapozgatva találtam rá erre a finom húsételre.
A megváltozott étkezési szokásunkba viszont klasszul beleillik:)
Hozzávalók:
4 csirkemell,
3 friss erős paprika,
1 ek erős paprikapép (Erős Pista),
6 zöldhagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek citromlé,
2 ek vágott petrezselyemlevél,
1/2 kk őrölt szegfűszeg,
1/2 kk bors,
1 tojás,
1 ek szójaszósz,
liszt,
prézli,
olaj
Elkészítése:
A melleket bőrözzed le, a paprikát és hagymát vágjad finomra, a fokhagymát törjed át. Keverjed össze a paprikát, zöldhagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet, szegfűszeget, borsot és citromlevet. Irdaljad a melleket, tömjed a keveréket a vágásokba, majd zárjad azokat fogpiszkálóval.
Verjed fel a tojást, keverjed hozzá a szója- és paprikaszószt. A melleket forgassad lisztbe, majd a tojáskeverékbe, végül a prézlibe. Süssed a csirkét olajon, grillen vagy roston, mindkét oldalán készre.
Rizzsel, hasábburgonyával, párolt zöldségekkel és salátával tálaljuk.
Tanácsok:
Tálalás előtt vegyed ki a fogpiszkálókat!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése