Ahhoz még elég drága a paprika és a paradicsom, hogy lecsót készítsek az egész családnak. Ezért gondoltam ki, hogy lecsós szeletet készítek:) Puliszkával.
A legjobb a főzésben az, hogy sosem készítem el kétszer ugyanúgy az ételeket. Most pl. a lecsót kiolvasztott szalonnával kezdtem el. A húsokat sóztam, lisztbe forgattam, forró olajon hirtelen átsütöttem. Amikor minddel végeztem, beletettem a lecsóba és ott puhult meg. Még finomabb, mint ha vizet öntök alá és úgy puhul meg a hús:)
Egyetlen szépséghibája volt csak a mai ebédünknek: korán készen lettem vele. 10 órakor már ebédelhettünk volna... A puliszka nem hűlt ki, de megdermedt. Igaz, annak is van előnye, szépen lehet adagolni. Most nem sütöttem át a galuskákat, csak adagoltam és mellé a lecsós szeletet.
Finom volt:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése