Hozzávalók:
25 dkg vaj (vagy margarin, vagy zsír)
10 dkg túró
10 dkg reszelt sajt
3 dkg. szárított élesztő
kb. 1,5 dl tej
2 evőkanál tejföl
2 tk. Himalaya só,
kenéshez felvert tojás
a tetejére reszelt sajt
Elkészítése:
A liszttel elmorzsolom a hűvös vajat és a túrót, rászórom az élesztőt és a sót, aztán beledolgozom a tejet és a tejfölt.
Ruganyos, de nem ragadós tésztát kell kapnom.
Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtom, megkenem tojással, sajttal megszórom, majd kb. 1 cm széles és mintegy 10-12 cm hosszú rudakat vágok a derelyevágóval. Sütőpapírral bélelt tepsikre rakom őket, majd előmelegített sütőben, legalább 220 fokon világos aranybarnára sütöm őket.
Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtom, megkenem tojással, sajttal megszórom, majd kb. 1 cm széles és mintegy 10-12 cm hosszú rudakat vágok a derelyevágóval. Sütőpapírral bélelt tepsikre rakom őket, majd előmelegített sütőben, legalább 220 fokon világos aranybarnára sütöm őket.
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehet, biztos nagy sikere volt az oviban is :)!
Köszönöm Mariám, valóban nagy sikere volt, lévén, hogy akkor reggel sütöttem meg. Frissen meg pillanatok alatt elkapkodták:)
Megjegyzés küldése