2017. december 25., hétfő

Karácsonyi ebéd, 2017.

Már nem az első karácsony, amikor ünnepélyesre vesszük ugyan az ételek sorát, de rövidre. A családban senkinek nem hiányzik, hogy az ünnepek alatt felszedjen - később soha le nem adható - felesleges súlyokat.

Szenteste - a hagyományok jegyében - halászlé volt és diós-mákos beigli. Az utóbbiakból annyi csak, 1-1 rúd, hogy ne kelljen napokig eszegetni.

Délután ellátogattam a Karácsonyi Szentmisére, ahol Pásztorjátékot mutattak be a gyerekek.

Karácsony első napján húslevest főztem, őzhúst készítettem, kétféle módon: az egyiket - 3 napi pácolás után - fokhagymával megtűzdelve, bacon szalonnával beburkolva, cserépben sütöttem meg. A másik, szintén pácolás után, szeletekre vágva, borssal, fokhagymával fűszerezve, lábasban pároltam/sütöttem meg. Kökénylekvár és joghurtos saláta volt a köret.



Desszertnek is pusztán kétféle süteményt sütöttem, egy kókuszos tekercset és egy bonbonmeggyes szeletet...

Karácsony 2. napjára is maradt mindenből elég :)

További kellemes ünnepeket kívánok Mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...