Oldalmegjelenítések:

2013. december 13., péntek

Göngyölt szűzérme petrezselymes-tejszínes mártásban. Krumpli gancával és sült burgonyával.

Ma egyedül leszek, főzni nem is fogok. Száraz süteményeket sütök karácsonyra. Ez lesz a program:)  Terv szerint Stollent és darálós gépi kekszet. Kell még egy adag mézes is, meg linzer.
Ezt az ételt még a múlt hét végén készítettem, de akkor más is volt,amit felposztoltam, most meg legalább van mit feltennem:)

Először mérgelődtem, hogy a gyerekek csontos rövidkarajt hoztak, de amikor megláttam, hogy rajta van (csontos karaj árban!:) a szűzérme is, elszállt a bosszúságom és eszembe jutott ez a recept. Ez szűzérméből az igazi, de karajjal elkészítve is finom.
Az utóbbi időben nagyon népszerű köret lett nálunk a ganca:) Receptje ITT található!

Hozzávalók:

60 dkg sertés szűzérme, esetleg karaj
8 db szeletelt bacon
3-4 evőkanál étolaj
5 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
bors

1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

A húst egyforma, hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Személyenként 4 db-ot számolok.) Sózzuk, borsozzuk. A bacon szeleteket félbevágjuk és mindegyik hússzeletet becsomagoljuk, majd fogvájóval összetűzzük. Az olajat a vajjal felolvasztjuk egy serpenyőben és amikor jól felmelegedett, belerakosgatjuk a göngyölt húsokat. Lefedjük és amint sülni kezd, kisebb lángra vesszük. Nem kell sok, amint megpirul a szalonna, megfordítjuk, hogy a másik fele is szép pirosra süljön. Ekkor kiszedjük a serpenyőből a húsokat és a csokor petrezselyemzöldet, melyet összeaprítottunk, a vajba dobjuk. Pár pillanatig kevergetjük, majd ráöntjük a tejszínt. Összeforraljuk. A húsokat visszahelyezzük a forró mártásba. 
Bármilyen burgonyakörettel tálalhatjuk.
Volt egy korábbi variáció is, oda nem írtam receptet. 
A hús a recept szerint készült, a sült burgonya receptjét most adom közre:

A sült burgonyához a meghámozott, 4-be vágott burgonyákat forró, sós vízbe dobjuk. Az újraforrástól számítva 3 percig főzzük. Ekkor kiszedjük a vízből, de az edényt, amibe kiszedtük, visszatesszük a forró vízre, hogy a burgonyából/ról minden víz elpárologjon. Kb. 1 dl étolajat elkeverünk 1 mokkáskanál sóval, megborsozzuk és kevés őrölt cseresznyepaprikát, vagy chilit szórunk bele. Elkeverjük. A burgonyákat ezzel a keverékkel összeforgatjuk, majd egy tepsiben szétterítjük, és forró sütőben pirulásig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...